معاملات فیوچرز چیست؟
هر روز که بیشتر به سمت آنلاین و تکنولوژی محور شدن معاملات در بازار های مالی پیش می رویم. روش های مختلفی جهت معامله و کسب سود توسط معامله گران ابداع می شود و به همین دلیل نیز تاکنون روش های مختلفی برای معامله گران در بازار ایجاد شده است. یکی از روش های معامله در بازار های مالی، معاملات فیوچرز یا همان معاملات آتی می باشد که نسبت به سایر روش ها کمی متفاوتتر می باشد.
توافق خریدار و فروشنده
در واقع معامله این گونه است که خریدار و فروشنده برای معامله یک چیز در آینده به توافق می رسند. و با یکدیگر قراردادی میبندند که در یک زمان مشخص و معین در آینده این معامله را با یکدیگر انجام دهند. لذا هر دو طرف باید به طور کامل بر سر این قرارداد متعهد باقی بمانند و تمامی جزئیات قرارداد فیوچرز به طور کامل انجام شود.
تعیین زمان انجام معامله در آینده
معاملات فیوچرز برای معامله گران دارای مزیت ها و برخی ویژگی های خاصی می باشد. که در سایر روش های معامله کمتر به چشم میخورد و به همین دلایل طرفداران زیادی دارد. یکی از مهم ترین ویژگی های آن، تعیین زمان انجام آن در آینده می باشد. در هیچ نوع معامله ای چنین ویژگی وجود ندارد و تمامی آن ها در همان لحظه انجام می شوند.
تعیین حجم معامله
ویژگی بعدی معاملات فیوچرز این است که در طی این معاملات. خریدار و فروشنده میزان و حجم خاصی از دارایی خود را در طی این قرارداد تعیین میکنند تا در زمان مقرر در آینده به شخص مقابل خود بدهند.
کارمزد معاملات فیوچرز
همچنین ویژگی بعدی این است که هزینه و کارمزد های حاصل از معاملات فیوچرز. در زمان عقد قرارداد به طور کامل پرداخت می شود و به زمان اجرای معاملات موکول نخواهد شد.
ثبات قیمت در معاملات فیوچرز
آخرین ویژگی منحصر به فرد معاملات فیوچرز این است که در طی انجام این نوع از معاملات. قیمت ارز یا چیز خاصی که نسبت به معامله آن توافق شده است ثابت خواهد ماند. یعنی اگر خریدار و فروشنده بر سر یک چیز خاصی با قیمت معین به توافق برسند. در زمان آینده هیچ تغییری در قیمت و ارز پرداختی لحاظ نخواهد شد. حتی اگر قیمت چیزی که معامله کرده اند در زمان اجرای قرارداد بالا یا پایین رفته باشد و هر دو طرفین ملزم به اجرای دقیق قرارداد فیوچرز هستند.
از چه طریقی می توان معاملات فیوچرز را انجام داد؟
برای انجام معاملات فیوچرز باید توجه داشته باشید که این مدل از معاملات امروزه به صورت آنلاین انجام می شوند. و در برخی از بازار های مالی دنیا و همچنین صرافی های آنلاین می توانید معاملات فیوچرز را انجام دهید.
صرافی معاملات فیوچرز
صرافی های زیادی هستند که در زمینه معاملات فیوچرز یا همان آتی فعالیت می کنند و مشتریان زیادی نیز در اختیار دارند. لذا برای انجام معاملات فیوچرز تنها کافی است که یک صرافی مطمئن و معتبر را برای انجام آن انتخاب کنید. یکی از صرافی های آنلاین دنیا که بسیار محبوب و قابل اطمینان است. صرافی بایننس نام دارد که در زمینه معاملات فیوچرز نیز فعالیت گسترده دارد.
چه چیز های در معاملات فیوچرز مورد معامله قرار می گیرند؟
شاید بسیاری از کاربران ندانند که کالا های قابل معامله در معاملات فیوچرز چیست؟ و خریداران و فروشندگان بر سر چه چیزی به توافق می رسند. فیوچرز بسیار گسترده می باشد و در بازار چیز های منحصر به فردی وجود دارد. که می توان آن را معامله کرد.
مثال:
در بازار آتی داخلی کشورمان کالاهای متعددی مانند. فولاد، آهن، زعفران، طلا و بسیاری چیز های دیگر مورد معامله قرار می گیرند. در بازار های بین المللی چیز های زیادی برای معاملات فیوچرز وجود دارد. و معامله گران می توانند بر سر آن ها به توافق برسند.
تقریبا اکثر کالاهای مهم و همچنین مواد غذایی و فلزات گران بها را می توان در بازار های فیوچرز پیدا کرد. به عنوان مثال از جمله مواد غذایی مهم در معاملات فیوچرز می توان به گندم، چای، برنج، شکر و غیره اشاره کرد. همچنین بسیاری از فلزات گران بها در این معاملات فیوچرز مورد معامله قرار می گیرند.
ارز های کشور های مختلف مانند دلار آمریکا، یورو، پوند انگلیس، فرانک سوییس و بسیاری از ارز های معتبر و محبوب در دنیا نیز در معاملات فیوچرز استفاده می شوند. علاوه بر آن بر روی قیمت سهام های کارخانجات و شرکت های مهم دنیا نیز در معاملات فیوچرز انجام می گیرند. و معامله گران می توانند بر سربستن قرارداد فیوچرز آن ها به توافق برسند.
نکته:
لازم به ذکر است که امروزه با داغ شدن بازار کریپتوکارنسی یا همان ارز های دیجیتال. معامله گران بسیاری به جهت معامله ارز های دیجیتال وارد شده اند و معاملات فیوچرز را بر روی آن ها انجام می دهند.
امروزه افراد بسیاری را می توانید در دنیا پیدا کنید که از طریق این نوع از معاملات ثروت های هنگفتی را بدست آورند. که حاصل تحلیل های درست آن ها از قیمت آینده یک سهام، کالا. فلز گران بها و سایر چیز های دیگر است.
مزیت های استفاده از معاملات فیوچرز چیست؟
مزیت های متعددی در این نوع معامله برای خریداران و فروشندگان وجود دارد. اما به شرطی که بتوانند پیش بینی و تحلیل درستی از آن داشته باشند.
-
مدیریت ریسک در معاملات فیوچرز
به عنوان مثال یکی از مزیت های آن مدیریت ریسک است. یعنی اگر یک شخص مقداری مواد غذایی مانند برنج در اختیار دارد و از بابت پایین آمدن قیمت آن در آینده نگران است. می تواند برنج خود را طبق قرارداد های آتی یا فیوچرز معامله کند و اینگونه ریسک پایین آمدن ارزش کالای خود را کاهش یا از بین ببرد.
-
جذب سرمایه
مزیت دیگر اینگونه معاملات، جذب سرمایه های بزرگ برای شرکت ها و کارخانجات می باشد. به عنوان مثال اگر کارخانه نیاز به سرمایه داشته باشد. می تواند محصولات خود را از طریق قرارداد های فیوچرز به فروش برساند. که نوعی پیش فروش محسوب می شود و از این طریق سرمایه. مورد نیاز خود را از طریق پول سرگردان معامله گران بازار تامین کند.
-
معامله کالاهای غیر فیزیکی
همچنین این نوع از معاملات این شرایط را به وجود می آورد. که کالا ها یا چیز هایی که امکان معامله آن به صورت فیزیکی وجود ندارد یا بسیار سخت است، مورد معامله قرار گیرند.
تفاوت معاملات اسپات (Spot) و فیوچرز (Futures) چیست؟
تفاوت معاملات اسپات و فیوچرز یا آتی از دو منظر قابل بررسی است.
امکان کسب سود از رشد و ریزش قیمت
در معاملات اسپات، معاملهگران تنها از رشد قیمت میتوانند سود کنند. به عبارتی در این معاملات معاملهگران بر اساس استراتژی معاملاتی خود و تحلیلی که از روند قیمتی دارند، پیش بینی میکنند که قیمت یک ارز ها سهام تا نقطه مشخصی رشد خواهد کرد. سپس آن سهام یا ارز را در قیمت پایین تر خریداری میکنند و در صورتی که تحلیل شان درست باشد با رشد قیمت ، سود خواهند کرد.
در معاملات فیوچرز هیچکدام از طرفین قرارداد ، مالک سهام یا ارزی که بر سر آن معامله میکنند نمیشوند. در اصل آنها فقط بر سر تحلیل شان از رشد یا ریزش قیمت با یکدیگر قرارداد میبندند. اگر قیمت رشد کند. شخصی که پیش بینی کرده است، در آینده قیمت حالت صعودی خواهد داشت، سود میکند. و بالعکس اگر قیمت ریزش کند، شخصی که انتظار نزولی شدن روند قیمتی را داشته است، سود خواهد کرد.
ریسک معاملات
تعدادی از معامله گر ها معتقداند که ریسک معاملات اسپات نسبت به ریسک معاملات فیوچرز کم تر است. این سخن را میتوان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد.
بدیهی است که اکثر ارزها و سهام های معتبر در بازار با هدف خلق ارزش و رشد به وجود میآیند و از این رو معاملات اسپات میتواند برای سرمایهگذاری های بلندمدت انتخاب مناسبتری باشد. البته این بدین معنا نیست که اصلاحات و ریزش های قیمتی اتفاق نمیافتند. زیرا طبیعت بازار های مالی همیشه اینگونه بوده است که پس از رشد قیمت، مدتی شاهد اصلاحات قیمتی خواهیم بود.
همچنین به دلیل اینکه بازار ارز های دیجیتال یکی از پرنوسان ترین بازار های مالی حال حاضر دنیا محسوب میشود. انجام معاملات فیوچرز برای معاملهگران کم تجربه و غیر حرفهای، با ریسک و خاطر زیادی همراه است.
نحوه انجام معاملات در بخش limit
-
Price
قیمتی که در آن می خواهید وارد معامله شوید را وارد کنید. اگر روی علامتی که در کادر قرمز رنگ مشخص شده کلیک کنید. معاملات شما بر اساس قیمت Market انجام می شود. یعنی بهترین قیمت خرید یا فروش بسته به نوع معامله شما.
-
Amount
در این بخش می توانید مقدار رمز ارزی که قصد خرید یا فروش آن را دارید وارد کنید. از درصد هایی که در پایین آن مشخص شده می توانید درصدی از سرمایه تان را که قصد معامله آن را دارید مشخص کنید. به عنوان مثال با 50% تتر هایتان، بیت کوین خرید کنید.
-
Leverage
در این بخش می توانید اهرم معاملاتی خود را تعیین کنید. به وسیله اهرم می توانید با چندین برابر ارزش سرمایه واقعی خود معامله کنید. در این صورت سود و زیان شما هم بر اساس ضریب اهرم، چندین برابر میشود.
-
TP/SL of Long
تعیین حد سود و حد ضرر برای معاملات خرید یا لانگ.
-
TP/SL of Short
تعیین حد سود و حد ضرر برای معاملات فروش یا شورت.
نحوه انجام معاملات فیوچرز در بخش Stop
-
Stop Price
اگر قیمت لحظه ای رمز ارزی که قصد معامله کردن آن را دارید نزدیک به یک حمایت یا مقاومت باشد، میتوانید قیمت مهمی که در آن حمایت یا مقاومت وجود دارد را در این قسمت وارد کنید.
با این کار هنگامی که قیمت لحظه ای به قیمتی که در Stop Price مشخص کردید نزدیک شود، پوزیشن شما فعال می شود و در نهایت با توجه به قیمتی که در قسمت Price تعیین کردید، معامله انجام می شود.
-
Price
قیمتی که در آن می خواهید وارد معامله انجام شود. اگر روی علامت جرقه کلیک کنید. معامله شما بر اساس قیمت Market انجام می شود. یعنی بهترین قیمت خرید یا فروش بسته به نوع معامله شما.
-
Amount
حجم معامله را مشخص کنید.
-
Leverage
در این بخش می توانید اهرم معاملاتی خود را تعیین کنید. در این صورت سود و زیان شما هم بر اساس ضریب اهرم، چندین برابر می شود.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.